2010-06-01

COMTEC: Info projekti kohta

Comeniuse programmi raames toimuva projekti „Towards a European Citizen” (lühidalt COMTEC) põhieesmärgiks oli luua dialoogi erinevate riikide noorte inimeste vahel, et uurida nende õigusi ja kohustusi laiendava Euroopa Liidu kodanike rollis. Samuti toetada ning innustada õpilasi isikliku identiteedi avaldamiseks, anda neile võimaluse mõista, mida tähendab olla suure ühenduse liige rahvusvahelisel tasemel, anda aru saada, et Euroopa Liidu kodanikuks olemine annab lisaõigused ja -kohustused. Projektis loodud partnerlus hakkab propageerima ka tulevikus „Respect Agenda” plaani, mis kasvatab lugupidamist endast ning teistest vastastikuse arusaamise kaudu sarnasustest ja erinevustest, kus kooskõla ja mitmekesisust austatakse õppeprotsessi kaudu, mis käib antud projekti raames ning väljapool projekti - meie asutustes ja ühendustes.


Logode konkursile esitatud tööd. Võitjaks sai Poola meeskonna poolt esitatud logo (üleval asuv teine pilt)


 Kostööprojekti eesmärgid


1.    Edendada projekti „Comtec” igas koolis, ühenduses, luua õpilaste ja õpetajate meeskond.
2.    Sõnastada iga partnerkooli koolireeglid, arutleda, tuua esile sarnasused ja erinevused.
3.    Ette valmistada euroopa õpilase reeglite nimekiri, vormistada plakat ja teatrietendus, et tutvustada reegleid.
4.    Laiendada noori puudutavate riigi seaduste uurimist, korraldada temaatilised läbirääkimised, on-line konverents, luua ühine web-site, pöörates tähelepanu õpilaste õigustele ning kohustustele. Partnerid pidid vahetama informatsiooni blogi kaudu.
5.    Toetada ning innustada õpilasi isikliku identiteedi avaldamiseks, anda neile võimaluse mõista, mida tähendab olla suure ühenduse liige rahvusvahelisel tasemel. Teha järeldus, mis teeb meid eestlaseks või itallaseks?
6.    Analüüsida vastuseid, pöörates rohkem tähelepanu sarnasustele, uurida ebavõrdsust ning sõnastada, miks majanduslikesse immigrantitesse suhetakse nagu teise klassi inimestesse.
7.    Selgitada, missugused faktorid on tähtsad immigrantile elukoha valikul, kas keel, traditsioonid, riided, usk või muud faktorid?
8.    Luua ja avaldada Euroopa Liidu kohustuste ja õiguste nimekiri.
9.    Kasutada projekti raames väljatöötatud materjali – skeemi igas partnerkoolis, lugu pidada sellest, et me oleme Euroopa Liidu kodanikud.