2010-06-01

Mobiilsus Poola
Toimus 28.septembril - 2. oktoobril 2009.
Viiest 8.-9. klassi õpilasest ja kahest õpetajast koosnev rühm tuli Poola 28. septembril. Wschowa linna kool organiseeris õpetajatele elamist hotellis, õpilastele aga kohalikes poola perekondades.
Projektitöö algas 29. septembril. Projektis osalenuile tutvustati poola kooli ja nad said mõnest koolitunnist ka osa võtta. Seepeale anti õpilastele ülesannet – mõelda välja migratsioonitematilist etendust. Samal ajal õpetajad rääkisid projekti tulemustest ning tuleviku plaanidest. Peale lõunat oli huvitav ekskursioon ajaloolises linnas Wschova – Poola kuningate paleedes. Õhtul külaliste jaoks oli tehtud õhtusöök ja diskotantsud koolis.
30. septembril projektis osalejad käisid ajaloolistes kohtades, mis olid seotud Poola drastilise mineviku hetkedega – II Maailmasõja surmalaagris Gross-Rossen ning maaalustes koopades – Hitleri arvatavas peidupaigas.
1. oktoobril oli korraldatud ametlik kokkusamine kooli ja linna juhtkonnaga vastuvõtva kooli aulas. Õpilased näitasid oma tehtud etenduse. Poola osavõtjad näitasid videoprojekt samal migratsiooni teemal. Oli korraldatud ka näitus: migratsiooni temaatilised plakatid, kooli reeglid, logod, huvitavad pildid möödunud kohtumistest. Ametliku osa lõpus kõik said diplomid ning külalised vahetasid kingitusi vastuvõtva poolega. 1 oktoobri teist päevapoolt veetsid osavõtjad õppe-meelelahutuslikus keskuses „Santana Club“, kus neile oli korraldatud huvitav tegevus – orienteerumine.
2. oktoober oli lahkumise päev.