2010-06-01

Mobiilsus Portugali

Toimus 4.-7. mail 2010
Viimane mobiilsus toimus Portugali ajavahemikul 2.05-9.05.10. Neli õpetajat ja 5 kümnenda klassi õpilast külastasid Portugali linna – Caldas das Taipas.
Kohtumise eesmärgiks oli vahetada materjali ning töövältusi teemal „Euroopa Liidu elaniku õigused ja kohustused”,  saadud materjali arutamine, viie põhi õiguse ning  viie põhikohustuse valimine, ühise plakati loomine.  Teiseks tõsiseks ülesandeks õpilastele oli ette valmistada presentatsiooni teemal „Mida tähendab „Comtec” minu jaoks? Mis kasu ma sain? Mis on minu roll projektis?”.  Iga riigi poolt olid ette valmistatud suurepärased ning huvitavad esinemised, mõned neist kutsusid siira naeru, mõned rõõmu pisarad ette.


Mobiilsuse programmis olid läbi viidud ekskursioonid järgmistesse linnadesse: Porto, Braga, Guimaraes; matk trossteel Penha mäele; Caldas das Taipas kooli külastamine ja tutvumine, ülevaatlik ekskursioon koolis, tundide külastamine.


Mobiilsuse osalejad laiendasid oma silmaringi, tutvudes uue riigi, selle vaatamisvääruste, portugali kultuuri, kommete ja tradistioonidega.  Õpilastel oli väga hea võimalus täiendada oma inglise keelt.